Ambachtelijke lijstenmakerij

nou-nog-mooier-handgemaakte-lijst

 

Nou Nòg Mooier heeft meerdere ’takken’: de ambachtelijke lijstenmakerij, de galerie, het atelier van Gosse Koopmans en de kadowinkel.

De lijstenmakerij is het kloppend hart van het bedrijf. 

Uw (kunst)werk wordt met veel zorg en liefde ingelijst. De liefde voor het ambacht wordt weerspiegeld in ons werk. Als een werk goed en mooi is ingelijst, dan voegt het wat toe, het wordt dan ook echt ‘Nou Nòg Mooier’. Om die reden komen er steeds meer mensen uit alle delen van het land naar ons toe. Daar genieten we van en dat motiveert enorm!

Inlijsten kunnen we (bijna) alles. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden: schilderijen, foto’s, landkaarten, borduurwerken, medailles, brillen, diploma’s, geboortekaartjes, schoentjes, tassen, oude tegels, doopjurkjes, keramiek, gereedschap, bruidsjurken, voetbalshirts, puzzels …

LIJSTEN

Wij bieden een zeer uitgebreide collectie professionele lijsten van top kwaliteit.  Daarnaast kunnen in overleg lijsten naar wens en op maat met de hand worden gemaakt in eigen atelier.

GLAS

Organische materialen ondergaan een structuurverandering onder invloed van Ultra-Violet (UV)-licht. Het effect is verkleuring en verslechtering van de conditie van inkten, verf en papier. De beste manier om te voorkomen dat UV-licht invloed krijgt op kostbare en dierbare objecten, is goede bescherming, zoals bijvoorbeeld UV-werend glas.

Wij bieden een keuze uit ontspiegeld helder glas, matglas, UV-werend glas en museumglas.
UV-werend glas beschermt het werk tegen verkleuren door licht. Museumglas is ook nog eens voorzien van een niet spiegelende coating.
Perspex wordt meestal gebruikt voor grote formaten. Het is lichter dan glas en voor grote formaten is perspex ook veiliger als glas omdat het onbreekbaar is.

PASSE-PARTOUT 

Ons (passe-partout) karton is van zeer hoogwaardige museumkwaliteit. Ons assortiment omvat een groot aantal kleuren in vele specificaties met papieren, suède of linnen voorzijde. Met standaard, white core, witte zuurvrije cellulose, gekleurde of zwarte kern.

CONSERVEREN

Uw kunstwerk is voor u, zowel financieel als emotioneel, vaak van grote waarde. Zo’n werk verdient het dan ook om goed ingelijst en geconserveerd te worden.
Bij het inlijsten maken wij uitsluitend gebruik van zuurvrije materialen en de beste glassoorten of perspex. Wij bieden een uitgebreide keuze aan goede producten. Van eenvoudig maar goed, tot streng geselecteerde museumkwaliteit.

OPHANGSYSTEMEN

Alles om uw werken mooi, goed en veilig te kunnen ophangen, is bij ons verkrijgbaar.

ADVIES

Met welke lijst komt uw werk het mooiste uit? Welke kleur en stijl past het beste bij uw werk en bij uw interieur? Welk passe-partout past het beste bij het in te lijsten werk? Welke glassoort is voor uw werk het meest geschikt?
Wij informeren u graag en geven u geheel vrijblijvend advies. 

ONZE SERVICE

Onze service stopt niet bij de deur …

Uw in te lijsten werk kan desgewenst door ons worden opgehaald. In onze lijstenmakerij kunnen we dan samen met u een passende lijst uitzoeken.
Wij beschikken over speciaal uitgerust vervoer; comfortabel voor de klant en veilig voor de kunstwerken en de lijsten.
Binnen een cirkel van 25 km. is onze haal- en brengservice gratis.

Voor musea en galeries kunnen wij speciale bezorgdiensten regelen. Infomeer naar de mogelijkheden!