Lijstenmakerij

Nou Nog Mooier heeft meerdere ’takken’: de lijstenmakerij, de galerie, de kadowinkel en het atelier van Gosse Koopmans.

De lijstenmakerij is het kloppend hart van het bedrijf. Sinds augustus 2018 heeft Sharon zich het vak van lijstenmaker eigen gemaakt en heeft ze zelfs de allereerste officiële opleiding tot lijstenmaker in Nederland bij de Nimeto in Utrecht succesvol afgerond. Met plezier helpt ze u bij het uitzoeken van een lijst voor uw (kunst)werk, welke vervolgens met veel zorg en liefde door haar wordt ingelijst.

De liefde voor het ambacht wordt weerspiegeld in ons werk. Als een werk goed en mooi is ingelijst, dan voegt het wat toe. De lijst ondersteunt het kunstwerk, dat dan echt ‘Nou Nog Mooier’ uitkomt in de gekozen lijst. Om die reden komen er steeds meer mensen uit alle delen van het land naar ons toe. Daar genieten we van en dat motiveert enorm!

Inlijsten kunnen we (bijna) alles, altijd in nauw overleg met de klant zelf. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden: schilderijen, aquarellen, foto’s, landkaarten, borduurwerken, medailles, brillen, diploma’s, geboortekaartjes, schoentjes, tassen, oude tegels, doopjurkjes, keramiek, gereedschap, voetbalshirts, puzzels etc.

 

LIJSTEN

Wij bieden een zeer uitgebreide collectie professionele lijsten van topkwaliteit.  Daarnaast kunnen in overleg lijsten naar wens en op maat met de hand worden gemaakt in eigen atelier.

 

GLAS

Organische materialen ondergaan een structuurverandering onder invloed van Ultra-Violet (UV)-licht. Het effect is verkleuring en verslechtering van de conditie van inkten, verf en papier. De beste manier om te voorkomen dat UV-licht invloed krijgt op kostbare en dierbare objecten, is goede bescherming, zoals bijvoorbeeld UV-werend glas.

Wij bieden een keuze uit helder UV-werend glas en museumglas. UV-werend glas beschermt het werk tegen verkleuren door licht. Museumglas is ook nog eens voorzien van een niet spiegelende coating. Perspex wordt meestal gebruikt voor grote formaten. Het is lichter dan glas en voor grote formaten is perspex ook veiliger als glas omdat het onbreekbaar is.

 

PASSE-PARTOUT 

Ons (passe-partout) karton is van zeer hoogwaardige museumkwaliteit. Ons assortiment omvat een groot aantal kleuren in vele specificaties met papieren, suède of linnen voorzijde. Met standaard, white core, witte zuurvrije cellulose, gekleurde of zwarte kern.

 

CONSERVEREN

Uw kunstwerk is voor u, zowel financieel als emotioneel, vaak van grote waarde. Zo’n werk verdient het dan ook om goed ingelijst en geconserveerd te worden. Bij het inlijsten maken wij uitsluitend gebruik van zuurvrije materialen en de beste glassoorten of perspex. 
Wij bieden een uitgebreide keuze aan goede producten. Van eenvoudig maar goed, tot streng geselecteerde museumkwaliteit.

 

OPHANGSYSTEMEN

Alles om uw werken mooi, goed en veilig te kunnen ophangen, is bij ons verkrijgbaar.

 

ADVIES

Met welke lijst komt uw werk het mooiste uit? Welke kleur en stijl past het beste bij uw werk en bij uw interieur? Welk passe-partout past het beste bij het in te lijsten werk? Welke glassoort is voor uw werk het meest geschikt?

Sharon geeft u geheel vrijblijvend advies en neemt hiervoor graag de tijd om samen met u tot een goede keuze te komen. Wilt u iets door Sharon laten inlijsten? Bel dan voor een vrijblijvende afspraak.