Expositie Komen en Gaan

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan … Christianne en Jack Putting vinden dat voor hen nu de tijd van gaan is gekomen. Na ruim 18 jaar stoppen zij met hun mooie bedrijf Nou Nòg Mooier in Warfhuizen. Zij kijken terug op een mooie tijd. Het was heerlijk om met kunst bezig te zijn en soms nog mooier te maken.

Christianne en Jack zijn in 2001 gestart met De Verbeelding, buro voor reclame & ontwerp, galerie en lijstenmakerij in Saaksum. In 2006 verhuisden zij naar Warfhuizen en veranderden de bedrijfsnaam in Nou Nòg Mooier. De lijstenmakerij en kunstgalerie werden fors uitgebreid. Daarnaast kwam er een kadowinkel en een koffie- en theehuis. Uit heel Nederland kwamen klanten voor de ambachtelijke lijstenmakerij.

Sharon en Gosse Koopmans hebben Nou Nòg Mooier overgenomen en zetten het bedrijf voort zoals het was. Zij zijn inmiddels ingewerkt als lijstenmaker.

EXPOSITIE KOMEN EN GAAN

Gosse Koopmans schildert imposante landschappen, café- en terrastaferelen, portretten, schaatsers op het ijs en stillevens. Zijn werken zijn tentoongesteld bij o.a.  Galerie Koopmans, Galerie van Hulsen, Galerie Vis, Pictura, galerie Zo Fier en museum Belvédère.

Sharon van Beek-Koopmans heeft een passie voor veel verschillende materialen en technieken. Ze ontwerpt o.a. sieraden van diverse materialen, zoals vilt, textiel, metaaldraad en glaskralen. Veel van haar werk bestaat uit gedetailleerd handwerk, zoals borduren, naaien, haken, rijg- en weeftechnieken met glaskraaltjes, natvilten en metaaldraadwerk.

Jack Putting is naast meubel- en lijstenmaker ook fotograaf. Hij fotografeert wat hem boeit: muziek, kunst, vrouwen. Hij vertelt verhalen met zijn camera. Jack is met name bekend geworden met zijn fotoboek over het Rotterdams Philharmonisch Orkest waarvoor hij, ter ere van het 70 jarig jubileum, alle leden van het orkest portretteerde. 

OPENING EXPOSITIE

Op 3 februari om 14:00 uur start de expositie met de toepasselijke titel: ‘Komen en Gaan’.

De feestelijke opening wordt verricht door Rika Dijkstra, zangeres, kunstenaar, trouwambtenaar en ‘Dame van het Waarhuis’. Het wordt een feest waarin afscheid wordt genomen en welkom wordt geheten met een lach en een traan.

Er is prachtige muziek van Theo Zant (accordeon) en de Koning en de Dame van het Waarhuis: Wouter de Koning (accordeon) en Rika Dijkstra (zang).