Warfhuizen

Warfhuizen, schilderij Gosse Koopmans

Warfhuizen is een pittoresk rustig dorpje iets boven de stad Groningen. Het dorp heeft geen winkels (behalve Nou Nog Mooier) en telt ongeveer 210 inwoners. 

Warfhuizen is zeer geschikt als uitvalsbasis voor uitstapjes. In de diverse omliggende dorpjes zijn restaurants, musea, winkeltjes en galeries te vinden. Op  zo’n 20 km. afstand is Lauwersoog, daar is de veerdienst naar Schiermonnikoog. En natuurlijk de Waddenzee!

Wat heeft Warfhuizen (en de nabije omgeving)  allemaal te bieden?

Wandelen

Wandelen kan prima vanuit Warfhuizen. Langs de Vaart naar Leens of de andere kant op naar Mensingeweer. Of een wandeling door het Abel Stok bos naar  de historische begraafplaats in Klein Maarslag. Helaas is het Rondje Warfhuizen nooit van de grond gekomen. Het idee was prachtig, een rondwandeling via een zelfbedieningspontje. Het pontje heeft vanaf de dag van de opening in 2015 niet gewerkt. Triest maar waar!

Fietsen

Er zijn veel mooie fietsroutes die langs en door Warfhuizen voeren, zie bijvoorbeeld fietsroute de Marne. Tip: naar Schaphalsterzijl fietsen en daar het Reitdiepveer nemen. Je vaart dan over het Reitdiep naar Aduarderzijl (of omgekeerd), een prachtige tocht! Er zijn diverse fiets- en wandeltochten vanuit de aanlegplaatsen. Van november tot april is er een winterstop.

Kanoën

 Er is een prachtige aanlegsteiger aan de Vaart Westzijde, met een openbaar toilet.  Bij Brands Buitenboordmotoren, Vaart Oostzijde, is een laad- en loswal.  Het Hoogeland heeft een uitgestrekt netwerk van wandelpaden, fietspaden en vaar- en kanoroutes, die de verschillende dorpen met elkaar verbinden.

En heb je geen zin in wandelen, fietsen of kanoën, huur dan een Tuk Tuk op Lauwersoog!