Inlijsten van simpel tot best

SIMPEL

nou-nog-mooier-simpel

Een achterblad van bruin/ wit Ph neutraal opspankarton 2,2 mm. Premium line floatglas 2 mm. Lijst naar keuze. Geschikt voor posters/reproducties, collages, borduurwerken. Niet geschikt voor kostbare originelen.

 

GOED

nou-nog-mooier-goed

Een achterblad van bruin/ wit Ph neutraal opspankarton 2,2 mm. Het in te lijsten werk: passe-partout van 1,5 mm. dik zuurvrij karton ph-waarde 8,5-9,5. Of in plaats van een Passe-Partout een inleg van hout (ayous) of kunststof (Econospace). Premium line floatglas 2 mm. Lijst naar keuze. Geschikt voor alle inlijstingen. Minder geschikt voor kostbare originelen.

BETER

nou-nog-mooier-beter

Een achterblad van bruin/ wit Ph neutraal opspankarton 2,2 mm. Achterblad van 1,5 mm dik zuurvrij karton ph-waarde 8,5-9,5. Het in te lijsten werk: lLichte kunstwerken of prenten worden met lipjes van Filmoplast P90 op het achterblad gefixeerd. Zwaardere werken worden door middel van hoeken en of strips van 0,5 mm. dik conservatiekarton op het achterblad gefixeerd.
De hoeken of strips worden met Filmoplast P90 op het achterblad vastgezet.
Passe-partout van 1,5 mm. dik zuurvrij karton ph-waarde 8,5-9,5. Of in plaats van een Passe-Partout een inleg van hout (ayous) of kunststof (Econospace).
Premium line floatglas 2 mm. Lijst naar keuze. Geschikt voor alle inlijstingen. Geschikt voor kostbare originelen.

BEST

nou-nog-mooier-best

Een achterblad van Crescent Corri-Cor ARC-WR 100% alpha cellulose met waterafstotende coating op de achterzijde. Achterblad van museumkarton met rug, kern en bovenzijde in dezelfde kleur. Gemaakt van 100% katoenvezels. 100% lignien- en zuurvrij. Ph- waarde 8,5-9,5. Gebufferd met calciumcarbonaat.

HET IN TE LIJSTEN WERK
Lichte kunstwerken of prenten worden met lipjes van Japans papier dat is gemaakt van de lange, sterke vezels van de Moerbeiboom, die met puur tarwestijfsel op de rand van het origineel worden bevestigd op het achterblad gefixeerd. Zwaardere werken worden door middel van hoeken en of strips van 0,5 mm. dik conservatiekarton op het achterblad gefixeerd.

De hoeken of strips worden met stroken Japans papier met puur tarwestijfsel op het achterblad vastgezet. Passe-Partout van museumkarton met rug, kern en bovenzijde in dezelfde kleur. Gemaakt van 100% katoenvezels. 100% lignien- en zuurvrij. Ph- waarde 8,5-9,5. Gebufferd met calciumcarbonaat. Of in plaats van een Passe-Partout een inleg van hout (ayous) of kunststof (Econospace). Eventueel voorzien van zuurvrij museumvilt aan de zijde die in contact komt met het kunstwerk. Premium line floatglas 2 mm, of AR-T, 70 of 96 % UV-werend anti reflex museumglas, of Plexiglas. Lijst naar keuze.

Achtertikkarton is geschikt voor alle inlijstingen. Uitermate geschikt voor kostbare originelen.

Op spieramen gemonteerde doeken en op hout geschilderde panelen mogen in principe niet in directe aanraking komen met het hout van de lijst.
Om direct contact te voorkomen, voorzien wij indien gewenst de sponning van de lijst of de inleg met zuurvrij museumvilt.