Astrid van de Weerd

Fotogalerij

Astrid maakt schilderijen van wol.  Door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt stralen ze stilte en warmte uit, hetgeen wordt versterkt door kleurgebruik en thema.

De schilderijen van wol zijn niet plat, het materiaal geeft de mogelijkheid om detail letterlijk naar voren te halen of zelfs buiten de lijst te werken. Als geboren Groningse en liefhebber van de weidsheid van het land, laat zij deze regelmatig terugkomen in haar werk. Ook berkenbomen en knotwilgen zijn een geliefd onderwerp voor haar. Het kleur gebruik is vaak intens en expressief. Astrid wil dat het de kijker raakt.

De werken bestaan uit een combinatie van nat en naaldvilten. In de werkstukken worden diverse materialen gebruikt. Het is een zeer arbeidsintensief proces. 

Naast het maken van schilderijen van wol, schildert Astrid glas en hergebruikt zij voorwerpen tot kleurrijke kunstobjecten. Hierin staat kleur centraal. Zij zoekt graag naar het ongewone. Kleurgevoel, creativiteit, handigheid en denken in mogelijkheden maakt dat er telkens iets nieuws op haar pad komt. In cursussen, workshops en creatieve projecten motiveert Astrid anderen om ook op zoek te gaan naar “ongewone” mogelijkheden.

www.djam-design.nl