Fotografie

jack putting

Jack Putting, lijstenmaker, is ‘van oorsprong’ fotograaf (bedrijfs- portret en (mode)reportage-fotografie). Hij is met name bekend geworden met zijn fotoboek over het Rotterdams Philharmonisch Orkest waarvoor hij, ter ere van het 70 jarige jubileum, alle leden van het orkest portretteerde.

In zijn studio heeft Jack opdrachten uitgevoerd voor diverse opdrachtgevers. waaronder ontwerpbureau Total Design te Amsterdam, AKZO NOBEL, TNO en uitgeverij Art View. Daarnaast is hij enige tijd free lance medewerker geweest van het blad PF/Professionele Fotografie.

Hij fotografeerde de Roeiers Vereeniging De Eendracht te Rotterdam waarvan een tentoonstelling in het World Trade Centre te Rotterdam te zien was. De roeiers, de zogenaamde ‘vletterlieden’, spelen in de Rotterdamse haven al meer dan 100 jaar een belangrijke rol. De tentoonstelling schetste een indrukwekkend beeld van de werkzaamheden van deze vletterlieden.

Voor reclameburo De Verbeelding, nu bekend als Nou Nòg Mooier, heeft Jack veel gefotografeerd in opdracht voor brochures, folders en flyers, boeken, enz. zie ook onze portfolio.