Expositie ‘Ode aan Matthijs Röling’

 

Een tentoonstelling van alle giclées van Matthijs Röling, verlengd tot 1 maart 2018!

De giclées zijn allemaal voorzien van op maat en kleur aangepaste en handgemaakte lijsten uit eigen atelier. De schitterende werken van Matthijs komen zo nog beter tot hun recht. Er is wekenlang gewerkt aan de lijsten. Over dit proces kunnen wij u desgewenst van alles vertellen en laten zien. 

Matthijs Röling kan worden beschouwd als geestverwant van de 3e generatie van De Groep van de figuratieve abstractie, bij afkorting ‘De Groep’ genaamd. Hij wordt gerekend tot de grootste figuratieve kunstschilders in Nederland. Samen met Wout Muller stond hij aan de wieg van het Noordelijk realisme. Zij maakten samen  de muurschildering ‘De boom der kennis’ in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Een giclée is weliswaar geen origineel werk, maar komt qua uitstraling heel dicht in de buurt. Het is een mooie en goede optie als een bepaald origineel werk niet meer te koop, of te kostbaar is. De giclées worden gemaakt in een beperkte oplage op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten blijven de kleuren behouden, gegarandeerd tot 75 jaar. Ze worden geleverd met een certificaat van echtheid.