Wie zijn wij?

nou-nog-mooier-over-ons

Wij zijn  Jack en Christianne Putting en runnen samen Nou Nòg Mooier en de Stichting Kunstmarkt Waddenland in Warfhuizen.

Jack is in de jaren 70 begonnen als fotograaf. Hij maakte toen zelf lijsten voor zijn foto’s; het pre-stadium van de huidige lijstenmakerij. Christianne is tekstschrijver-, tekstcorrector en grafisch vormgever. In 1991 zijn wij gestart met De Verbeelding, bureau voor fotografie, grafisch ontwerp en reclame te Rotterdam.

In 2001 verhuisden we naar Saaksum, een dorpje boven Groningen. In de schuur van de woonboerderij werd een galerie met lijstenmakerij gehuisvest. De klanten van De Verbeelding werden gewoon ‘meegenomen’. De ‘gouden handen’ van Jack kwamen hier goed van pas. het hele pand moest worden verbouwd.

In 2006 verhuisden we naar Warfhuizen, 4 km. boven Saaksum. Het pand ligt aan de provinciale weg, de verbindingsweg tussen Aduard en Lauwersoog. Het is een enorm groot pand, hoewel je dat aan de buitenkant er niet meteen zo vanaf ziet.

In 2014 is door ons de Stichting Kunstmarkt Waddenland (SKW) opgericht. Een grote ruimte is ingericht als expositieruimte voor de kunstenaars/leden van de SKW. Het is een uniek creatief centrum geworden. Naast de expositieruimte is er de kunstgalerie, de kadowinkel, het koffie- en theehuis en de ambachtelijke lijstenmakerij met showroom.

De combinatie lijstenmakerij en grafisch ontwerp is ideaal. Beschadigde foto’s kunnen door Christianne weer worden opgeknapt. Vervolgens kan een professionele print in het gewenste formaat op papier of canvas worden gemaakt. Tot slot kan het werk door Jack worden voorzien van een passende lijst. We ontwerpen zelf al onze posters, folders en visitekaartjes en diverse wens- en ansichtkaarten voor de winkel.